user_mobilelogo

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
Το δικηγορικό μας γραφείο είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει και να σας βοηθήσει να παραμείνετε νομικά καλυμμένοι.

Αστικό Δίκαιο

Το Αστικό Δίκαιο έχει να κάνει με την προστασία των πολιτών. Αφορά όλα τα νομικά ζητήματα που έχουν σχέση με οικογένειες, αγορές ή πωλήσεις αγαθών, συγκρούσεις μεταξύ γειτόνων κλπ. Το Αστικό Δίκαιο περιλαμβάνει το Δίκαιο, το Δίκαιο των Συμβάσεων, το Κληρονομικό Δίκαιο και το Οικογενειακό Δίκαιο. Αυτός ο τομέας νομικής πρακτικής είναι μακράν ο πιο κοινός όλων των νομικών υποθέσεων.

Show More

Ποινικό Δίκαιο

Το Ποινικό Δίκαιο αφορά τα κοινωνικά εγκλήματα. Η κλοπή, η δολοφονία, το ξέπλυμα χρήματος, και οι απαγωγές είναι μερικά από τα πιο κοινά παραδείγματα εγκλημάτων της κοινωνίας μας. Στο σημερινό τεχνολογικά προηγμένο κόσμο, τα εγκλήματα που άπτονται του κυβερνοχώρου, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, η πειρατεία, η υποκλοπή δεδομένων και η ηλεκτρονική παιδική πορνογραφία έχουν επίσης προστεθεί στο Ποινικό Δίκαιο.

Show More

Εταιρικό Δικαίο

Η Κυπριακή Δημοκρατία με το ευνοϊκό επιχειρηματικό της περιβάλλον, το φορολογικό της σύστημα και τη στρατηγική της θέση προσελκύει εταιρείες από όλο τον κόσμο. Οι Κυπριακοί, Ευρωπαϊκοί και διεθνείς νόμοι τίθενται σε ισχύ, όπως λ.χ. οι Συνθήκες της Διπλής Φορολογίας που μπορεί να ισχύουν για την επιχείρησή σας.

Show More

Δικηγορικό γραφείο Λευκωσία | CMT

Ο κ. Χρήστος Μ. Τριανταφυλλίδης ίδρυσε το δικηγορικό του γραφείο το Μάιο του 1980, το οποίο σήμερα αποτελείται από μία ομάδα 11 προσοντούχων δικηγόρων. Επίσης, εργοδοτεί δικηγόρους σε όλες τις άλλες πόλεις της Κύπρου όπου έχει επίσης γραφεία. Επιπλέον, έχει δημιουργήσει συνεργασίες με δικηγορικά γραφεία σε διάφορες χώρες. Η Εταιρεία, μέσα στα χρόνια, χειρίστηκε υποθέσεις που αφορούν όλους τους τομείς του Νόμου και οι Δικηγόροι της εμφανίστηκαν ενώπιον όλων των Δικαστηρίων στην Κύπρο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αντιπροσωπεύει πελάτες, τόσο ως ιδιώτες όσο και ως νομικά πρόσωπα, τόσο στην Κύπρο όσο και σε άλλες χώρες.

Η Ομάδα μας

Χρήστος Μ. Τριανταφυλλίδης
Διευθύνων Σύμβουλος - Δικηγόρος

Ελένη Λιάτσου
Δικηγόρος

Δημήτρης Μιχαηλίδης
Δικηγόρος

Νίκη Κλεάνθους
Δικηγόρος

Μαρία Π. Κυριάκου
Δικηγόρος

Ανίτα Σολουκίδου
Δικηγόρος

Ιωάννα Παπαμιλτιάδου
Δικηγόρος

Ευριπίδης Μάνουλος
Δικηγόρος

Στέλιος Χριστοδούλου
Δικηγόρος

Απόλλωνας Ηροδότου
Δικηγόρος

Ιωάννα Κοτζιάπασιη
Δικηγόρος

Ντόλλη Τριανταφυλλίδη
Δικηγόρος

Ιωάννα Καντωνίδου
Δικηγόρος

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ
""Η δικαιοσύνη στη ζωή και τη συμπεριφορά του κράτους είναι δυνατή μόνο εφόσον κατοικεί πρώτα στις καρδιές και τις ψυχές των πολιτών" - Πλάτωνας
Το Δίκαιο των Συμβάσεων
Το Δίκαιο των Συμβάσεων αφορά νομικά επιβεβλημένη συμφωνία μεταξύ τουλάχιστον δύο οντοτήτων όπου αναμένεται ότι η καθεμιά θα αναλάβει νόμιμη δέσμευση. Η ομάδα μας θα συντάξει την κατάλληλη σύμβαση για οποιοδήποτε είδος σύμβασης σας ενδιαφέρει, είτε για εσάς ως άτομο είτε για την εταιρεία σας
Το Δίκαιο Ιδιοκτησίας
Το Δίκαιο Ιδιοκτησίας ασχολείται με την ακίνητη περιουσία. Εάν χρειάζεστε νομικές συμβουλές για να επενδύσετε σε ακίνητα, να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να ενοικιάσετε ακίνητη περιουσία, οι υπηρεσίες μας μπορούν να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντά σας στη σημερινή παγκόσμια αγορά ακινήτων.
Κληρονομικό Δίκαιο
Αυτό περιλαμβάνει διαθήκες, αξιώσεις κληρονομιάς, ερμηνεία διαθηκών κλπ.
Οικογενειακό Δίκαιο
Το Οικογενειακό Δίκαιο περιλαμβάνει όλα τα οικογενειακά θέματα όπως απαγωγές παιδιών, φροντίδα και υποστήριξη παιδιών, διαζύγιο, συμφωνίες διάστασης, διαίρεση περιουσίας, υιοθεσία, κλπ. Το Οικογενειακό Δίκαιο περιλαμβάνει επίσης διαθήκες και επικυρώσεις στην Κύπρο. Η σημασία της σύνταξης μιας διαθήκης παραμελείται μερικές φορές, οδηγώντας σε εκκρεμή νομικά θέματα σε περίπτωση αιφνίδιου θανάτου. Οι προσοντούχοι δικηγόροι μας εξηγούν το νόμο, τις αντίστοιχες διατάξεις και σας παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δική σας εξατομικευμένη υπόθεση.
Κυπριακό επενδυτικό Πρόγραμμα

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στην Κυπριακή Δημοκρατία η οποία θεσπίστηκε με σκοπό την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και φυσικών προσώπων υψηλής εισοδηματικής στάθμης για εγκατάσταση και δραστηριοποίηση στην Κύπρο, η Δημοκρατία δημιούργησε το «Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα». 

Μερικοί από τους στόχους του πιο πάνω προγράμματος είναι

  • Αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας
  • Τόνωση της ζήτησης σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας
  • Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για να μπορούν να είναι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι Μη- Κύπριοι Πολίτες οι οποίοι

  • είτε προσωπικά
  • είτε ως μέτοχοι εταιρειών
  • είτε μέσω επενδύσεων τους προσωπικά ή μέσω των συζύγων τους ή από κοινού με τους συζύγους τους
  • είτε ως υψηλόβαθμα Διευθυντικά Στελέχη Εταιρειών

πληρούν τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις και μπορούν να αιτηθούν για απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας με κατ’ εξαίρεση Πολιτογράφηση.

Το γραφείο μας είναι Διαπιστευμένος Πάροχος Υπηρεσιών από τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας και μπορεί να αναλάβει την θεωρητική και πρακτική καθοδήγηση σας σε σχέση με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Εργατικό Δίκαιο
Το αυξανόμενο και ακμάζον επιχειρηματικό περιβάλλον στην Κύπρο καθιστά το Εργατικό Δίκαιο πιο απαιτητικό από ποτέ. Οι ώρες εργασίας των εργαζομένων, τα θέματα υγείας και ασφάλειας, οι απολύσεις, τα οφέλη και οι αμοιβές είναι μόνο μερικά από τα νομικά ζητήματα που εμπίπτουν σ' αυτήν την κατηγορία.
Διοικητικό Δίκαιο
Το Διοικητικό Δίκαιο ασχολείται με δημόσιους υπαλλήλους, διοικητικές επαφές ή αποφάσεις για διοικητικές υπηρεσίες όπως οι Υπηρεσίες Εσωτερικών Εσόδων, κλπ.
Το Δίκαιο Ανταγωνισμού
Το Δίκαιο Ανταγωνισμού στην Κύπρο συνάδει με τους κανονισμούς και τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Δίκαιο του Ανταγωνισμού προστατεύει από τυχόν πρακτικές που εμποδίζουν ή περιορίζουν τον ανταγωνισμό, όπως συμφωνίες αντίθετες προς τον ανταγωνισμό ή περιοριστικές πρακτικές που προκύπτουν από συγχωνεύσεις.
Ναυτικό Δίκαιο
Η Κύπρος, με τα κύρια λιμάνια της στη Λεμεσό και τη Λάρνακα, ηγείται στις θαλάσσιες μεταφορές. Το Ναυτιλιακό Δίκαιο βοηθά στη ρύθμιση της καταχώρησης πλοίων, των πωλήσεων πλοίων, των αγορών και των εμπορευματικών διαφορών κλπ. Επικοινωνήστε μαζί μας για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας και οι δικηγόροι μας που είναι εξειδικευμένοι στο Ααυτικό Δίκαιο, θα σας παράσχουν τις απαραίτητες νομικές συμβουλές.
Δίκαιο Διαιτησίας
Η Διαιτησία είναι ένας εναλλακτικός τρόπος επίλυσης διαφορών εκτός δικαστηρίου. Τα εμπλεκόμενα μέρη συμφωνούν αμοιβαία να έχουν ένα αμερόληπτο πρόσωπο ως μεσολαβητή, του οποίου η απόφαση στη διαφορά τους θα είναι δεσμευτική. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στη διαδικασία διαιτησίας για τα εμπλεκόμενα άτομα. Τα μέρη μπορούν να επιλέξουν τον τόπο και τη γλώσσα της διαιτησίας και η διαδικασία είναι χρονικά και οικονομικά συμφέρουσα και αποτελεσματική. Το Δίκαιο Διαιτησίας στην Κύπρο δε θέτει περιορισμούς στο είδος της διαφοράς που μπορεί να επιλύσει το Διαιτητικό Δικαστήριο. Επιπλέον, οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν για εγχώριες ή διεθνείς εμπορικές διαιτησίες. The Arbitration law in Cyprus poses no restriction on the kind of litigation the Arbitral Tribunal may resolve. In addition, disputes can be solved for domestic or inte